Szeretek jókat főzni. Ennél már csak az "ötletesen és gyorsan jókat" szeretem jobban. A zacskós porok híve viszont nem nagyon nagyok: kicsit olyan érzésem van velük, mintha azt a bizonyos mesebeli kőlevest készíteném... jó drágán. De mint mindig, most is van néhány kivétel, a görög rakott burgonya ízei fantasztikusan harmonizálnak a tonhallal.

Az elkészítés módja természetesen máshonnan ered. Valamelyik ilyen poron találkoztam a Stahl Rafinériák megjegyzésben azzal, hogy nyers tésztát öntsünk fel vízzel, és a sütőben készítsük el. Több kísérletezgetés után alakult ki a végleges recept, íme:

 

1 zacskó tészta (a legideálisabb a kis cső tészta, de bármilyen másik is megfelel, amik között van hely)

1 vagy 2 konzerv tonhaltörzs (mérettől függ, meg, hogy mennyire szeretnéd tonhalasra)

1 zacskó Knorr Görög Rakott Burgonya por

2 dl tej (valami rejtélyes módon a tejes vízben főtt tészta nagyon finom lesz!)

- kb. 2-3 dl víz

reszelt sajt

 

Egy jénaiba, vagy más, hőálló tálba beleöntjük a tésztát. Úgy szárazon, egyenesen a zacsiból. Hozzáborítjuk a tonhalat, olajostól. (utóbbi fogja a tálat is kiolajozni) Ezt jól elkeverjük.

A Görög Rakott Burgonya port a tejjel, és úgy 2 dl vízzel elkeverjük, majd ráöntjük a tonhalas-tésztás keverékre.

Még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a tésztát szépen ellepje. (kevergetni kell kicsit, hogy a tészták között a levegő kiszoruljon)

És már mehet is a sütőbe (jénai esetén ugye a hideg sütőbe, de gondolom előmelegítettel is működik).

Amikor a víz már nem látszik, és az alja kicsit kezd aranyodni (úgy 15 perc környékén), akkor kisit kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, majd mehet vissza, hogy az is szép aranybarna legyen.

BeFunky_OrtonStyle_1.jpg

 Nem hiszem, hogy az effektív munka öt percél több lenne vele, és ami még egy nagy előnye: összesen két edényt kell elmosni: egyet, amiben a folyadékok össze lettek keverve a porral, egy pedig, amiben sült.

A bejegyzés trackback címe:

https://morumotto.blog.hu/api/trackback/id/tr254424169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása