Az, hogy az otthon készült dolgoknak párja nincs, elcsépelt örök igazság. Finomabb, jobb, egészségesebb, olcsóbb. Ennél nagyobb bölcsességet én sem tudok mondani arra indokul, hogy miért is csináljunk otthon a vaníliás cukrot. 

Az elkészítése pofonegyszerű, szerintem még jó móka is, és van a végén az a bizonyos "büszkeség-faktor", ami itt igencsak magas pontszámot ér el: mégiscsak valami titokzatos és egzotikus dolgot hoztunk létre a konyhaasztalon.

Hozzávalók:

légmentesen záródó csatos üveg

kristálycukor

rúd vanília

Az üvegbe beletöltjük a cukrot úgy, hogy legyen pár centi üres részünk majd.

A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat óvatosan kikapargatjuk a cukorra, majd elmorzsoljuk kicsit az ujjunkkal. Amikor végeztünk ezzel, az üveget lezárjuk, és jól összerázzuk.

1-2 hét érlelődés után már kész is van, és az illata, íze messze meghaladja a boltiakét. Légmentesen nyugodtan tárolhatjuk a szekrényben, nekem eddig semmilyen minőségromlást nem tanúsított.

 

cukor.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://morumotto.blog.hu/api/trackback/id/tr984585628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása