bakosjuci 2012.04.12. 18:23

Papírmacskák

A Praktika magazint már jó rég óta járatom. Meg-megcsinálok belőle valamit, vagy épp elraktározom egy-egy jópofa ötletét, és ha tehetem, megvalósítóm.

Hát így született Jázmin és Klotildka is: ballagáskor irodalomkedvelő, és eme tantárgyat lelkesen oktató Tanár urunk számára készültek. Természetesen az Élet és Irodalom lapjaiból. (az külön sztori, hogy elmentem az újságoshoz, hogy "Csókolom, van ÉS?" "Háát.. van egy példány, de múlt heti még." "Ó! Nem baj, csak a macskára ragasztok belőle és kitöltöm homokkal!"... hát az újságos arcát nincs szó, ami leírná ezek után. Szerintem komolyan gondolkozott azon, hogy rámereszti az állatvédőket, de végül hozzájutottam az áhított újsághoz.)

Az alap konstukció nagyon egyszerű: lufiból és papírból el kell készíteni a macska vázát. Ezek után tapétaragasztóval áttocsogtatott papírlapokkal beborítani több rétegben a művünket. Utána a macska ánuszán keresztül a lufit el kell távolítani (vagy legalábbis megfelelően meglékelni a papírfigurát), hogy a homokot tölcséren keresztül beletöltsük. Legvégén még pár papírfecni a foltra, és kész is a papírmacskánk, küldhetjük is fel a polcra, hogy támassza szökni készülő könyveinket.

 cicak_kesz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://morumotto.blog.hu/api/trackback/id/tr744382330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása