2012.04.16. 15:35
Mogyoróvajas csirke
Nagyon szeretem a csirkemellet: gyorsan lehet nagyon változatos és rendkívül finom ételeket készíteni vele. Így alakult az alábbi tuti recept is.
A mogyoróvaj az amcsi filmek rendszeres konyhai mellékszereplője, így nagyon vártam már a találkozást egy üveggel. Szerelem volt első látásra, aztán a kóstolás után a szenvedély csillapodott: az íze nem rossz, de a kenyérre kenve egy roppant ragacsos dolgot eredményez, ami az ember szájpadlását gondolja a legmegfelelőbb helynek. De az íze... megéri ezzel kezdeni valamit! Na, így került a csirkére.
A 1/2 kg csirkemellfilét ujjnyi darabokra szeleteljük, majd olajjal, frissen őrölt borssal és grillcsirke fűszerkeverékkel összekeverve egy műanyag zárható dobozban a hűtőbe száműzzük egy éjszakára. (ha nincs időnk, akár meg egy óra pácolás is elég neki)
1 fej vöröshagymát kockára szelünk és olajon egy wokban elkezdjük pirítani. (ne égessük, inkább öntsünk alá 1-2 evőkanál vizet) Amikor kicsit már megpárolódik, hozzádobjuk a lepácolt husit. Fehérre sütjük. Akkor hozzáadunk 3-4 evőkanál mogyoróvajat, majd azzal elekverve aranybarnára sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: csirke sós mogyoróvaj serpenyő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.